fudie
Aan de slag

Teambeheer

Laatst bijgewerkt: 2026-02-01

Teambeheer

Fudie is gemaakt voor teams. Deel merkkits, bundel credits en behoud visuele consistentie binnen je hele organisatie.

Hoe teams werken

Elk Fudie-account hoort bij een team. Wanneer je je aanmeldt, wordt er automatisch een team voor je aangemaakt waarbij jij de eigenaar bent. Daarna kun je anderen uitnodigen om mee te doen.

Teamrollen

  • Eigenaar — Volledige controle. Kan leden uitnodigen/verwijderen, de merkkit beheren, stijlvoorinstellingen en facturatie beheren. Elk team heeft precies één eigenaar.
  • Lid — Kan de merkkit, stijlvoorinstellingen en de gedeelde creditpool van het team gebruiken om content te maken. Kan geen teaminstellingen beheren of anderen uitnodigen.

Teamleden uitnodigen

  1. Ga naar de pagina Team
  2. Voer het e-mailadres in van de persoon die je wilt uitnodigen
  3. Klik op Uitnodigen
  4. De genodigde ontvangt een e-mail met een deelnamelink die na 7 dagen verloopt

Belangrijke opmerkingen over uitnodigingen

  • Uitstaande uitnodigingen tellen mee voor je seat-limiet
  • Je kunt uitstaande uitnodigingen intrekken voordat ze verlopen
  • Gebruikers met een actief persoonlijk abonnement kunnen niet aan een ander team deelnemen — ze moeten eerst hun abonnement annuleren

Seat-limieten per abonnement

AbonnementTotaal aantal seats
Appetizer1 (alleen eigenaar)
Main Course3 (eigenaar + 2 leden)
The Banquet10 (eigenaar + 9 leden)

Als je je seat-limiet bereikt, moet je je abonnement upgraden of bestaande leden/uitnodigingen verwijderen voordat je meer mensen kunt uitnodigen.

Gedeelde credits

Wanneer een lid zich bij je team aansluit, worden diens persoonlijke credits overgezet naar de creditpool van het team. Alle teamleden putten uit deze gedeelde pool bij het genereren van content.

  • Abonnementscredits worden maandelijks toegekend op basis van het abonnement van de eigenaar
  • Aangekochte creditpakketten worden toegevoegd aan de teampool
  • Alle leden kunnen credits uit de pool gebruiken
  • Credits worden gedeeld — er is geen toewijzing per lid

Leden verwijderen

Als teameigenaar:

  1. Ga naar de pagina Team
  2. Zoek het lid in de ledenlijst
  3. Klik op de verwijderknop naast de naam

Verwijderde leden verliezen onmiddellijk toegang tot de merkkit, credits en content van het team.

Best practices

  • Begin ermee dat de eigenaar de Merkkit instelt voordat je leden uitnodigt, zodat iedereen met consistente branding start
  • Gebruik Stijlvoorinstellingen om gestandaardiseerde configuraties te maken die alle teamleden kunnen volgen
  • Houd het creditverbruik in de gaten op de pagina Instellingen om ervoor te zorgen dat je team genoeg credits heeft voor de maand
  • Upgrade proactief als je team groeit — uitstaande uitnodigingen nemen ook seats in

Gerelateerde Artikelen